Αρχική arrow Συνταγές arrow Πιάτα Ζυμαρικών

Πιάτα Ζυμαρικών

Καρμπονάρα Σπαγγέτι Classico



Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 βάζο Classico Light κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 1 / 2 κιλό σε λεπτές φέτες παντσέτα *
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
  • 1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κατ 'φύλλα μαϊντανό

Directions

  1. Cook pasta al dente according to package instructions and drain, reserving about 1/4 cup of pasta water. Return pasta to pot and cover to keep warm. In a medium bowl, whisk together Pasta Sauce and eggs, and set aside.
  2. Meanwhile, in a large skillet over medium heat, brown pancetta for 3 to 4 minutes, or until crisp, turning occasionally. Place pancetta on paper towels and coarsely crumble or chop, reserving drippings.
  3. In the same skillet with reserved drippings over medium high heat, cook shallots and garlic for 2 to 3 minutes, stirring occasionally. Stir in wine and cook for another minute. Remove skillet from heat.
  4. Return pasta pot to stovetop over low heat. Add shallot mixture to warm pasta and lightly toss with tongs. Slowly add Pasta Sauce mixture, a little at a time, tossing pasta frequently to prevent eggs from scrambling. Cook for 4 to 6 minutes, or until sauce is cooked through and thickened. Add reserved hot pasta water if needed to thin sauce to desired consistency. Add cheese, parsley and pancetta crumbles, and cook for another minute, stirring frequently. Season with salt and pepper to taste if desired. Serve immediately

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών

Υλικά:

  • Ζυμαρικά(βίδες, για να σκαλώνει το τυρί)
  • Τριμμένο τυρί (γκούντα και ρεγκάτο!)
  • Αλλαντικά ψιλοκομμένα!
  • Αν θες μανιτάρια και πιπεριά(ψιλοκομμένα επίσης!)
  • Κρέμα γάλακτος!

Εκτέλεση:

Ρίχνεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει! Όταν βράσουν τα σουρώνεις! Όπως είναι ζεστά προσθέτεις τυρί-αλλαντικά-(μανιτάρια-πιπεριά). Ρίχνεις από πάνω τριμμένο τυρί και καπάκι την κρέμα γάλακτος! Ψήνεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει!

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Υλικά (2-4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
1 κουτί κρέμα γάλακτος
400 γρ. μπέικον
1/4 τυρί μακαρονιών
1 κουτί μανιτάρια
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, λίγο λάδι το αφήνουμε να κοχλάσει και μετά ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Δοκιμάζουμε στον τοίχο αν έβρασαν τα μακαρόνια αν κολλήσουν έβρασαν αν όχι ξαναδοκιμάζουμε. Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια, μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το τυρί μακαρονιών (τριμμένο) στο μείγμα και το αφήνουμε λίγο να λιώσει. Μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και το ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 170-180C.

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ:

Xέλι Καπνιστό (150 γρ.)
1 πακέτο λιγκουίνι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί 
1 σκελίδα σκόρδο
4 μικρά τοματίνια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμμένο
για το τέλος

EKΤΕΛΕΣΗ:

Σ'ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρώς. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στα δύο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνιι τα βρασμένα λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το χέλι σε λεπτές φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.

Υποσημείωση:ελάχιστο ξύσμα λεμονιού προαιρετικά.

Μακαρονάδα με αυγοτάραχο

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι
  • 1 μπαστούνι αυγοτάραχο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. αντσούγιες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • λίγη κάπαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού ούζου

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τις αντσούγες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ψιλοκομμένο αυγοτάραχο και σβήνουμε με το λεμόνι και το ούζο. Αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα και να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια μέσα σε άφθονο νερό που κοχλάζει, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και πάλι. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και τρίβουμε από πάνω σε λεπτές φέτες το υπόλοιπο μπαστούνι αυγοτάραχο, ενώ γαρνίρουμε με κάπαρη. Αποφεύγουμε το τριμμένο τυρί - δεν ταιριάζει.

Κατσικάκι με μακαρόνια

Υλικά

- κατσίκα (ή τράγο μεγάλο σε ηλικία εμείς στην Κρήτη το λέμε “παλιό”),
ανάλογα με την ποσότητα των ατόμων που θα συνεστιαστείτε.
- μακαρόνια χοντρά (Νο 6,7)
(η ποσότητα εξαρτάται πάλι από το πόσους θα ταΐσετε)
- μπόλικο κρητικό, αλμυρό, ξερό ανθότυρο
(στην Αθήνα κάτι παρόμοιο, το πουλούσαν στα σούπερ μάρκετ
με την επωνυμία μυζήθρα, αλλά εμείς εδώ το λέμε ανθότυρο.)

Εκτέλεση

- Βράζουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει
(χωρίς να προσθέσουμε αλάτι).
- Περνάμε από σίτα το ζωμό στον οποίο έχει βράσει το κρέας μας,
για να αφαιρεθούν τυχόν κόκαλα κτλ.
- Βάζουμε το ζωμό πίσω στο μάτι και όταν βράσει,
προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια μέσα χωρίς νερό,
(μόνο στο υπέροχο αυτό αλλά και παχυντκό ζουμί).
- Βάζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα. Ρίχνουμε αρκετό τυρί.
Ρίχνουμε, αν θέλουμε, πιπέρι και πάνω πάνω προσθέτουμε
μερικές κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας όπου έβρασαν τα μακαρόνια.
Το κρέας, αν θέλουμε, το σερβίρουμε μαζί ή χωριστά.

Μακαρόνια με τόνο

Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 πακέτο μακαρόνια No6
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα τόνο
1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
λίγο κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ!  Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ας είναι και ντοματοχυμός δεν πειράζει!) και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Που και που ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό (ανάλογα και το πως προτιμάμε τη σάλτσα). Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι (μισό ποτηράκι του κρασιού αρκεί...)

Για τα μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες: παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο.

Μακαρόνια με καβούρια

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καβούρια στα δύο. Τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με σκορδόλαδο για 3΄. Σβήνουμε με ούζο και κατόπιν τα βγάζουμε από το τηγάνι σε μια πιατέλα.
2. Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Σε 5-6΄ η σάλτσα μας θα  είναι έτοιμη.
3. Βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα καβούρια, τα αφήνουμε για 2΄, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό


Υλικά

-1 κιλό χταπόδι
-1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-2 δαφνόφυλλα
-αλάτι
-πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε το χταπόδι από το μελάνι του, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μισοψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο  το κόβουμε σε κομματάκια ενώ κρατάμε το ζωμό του και το ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι  και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι ,το πιπέρι και 1 ποτήρι από το ζωμό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό περίπου 6 ποτήρια(συμπληρώνουμε με νερό εάν δεν έχει μείνει άλλος ζωμός)  και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα .

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 13 από 17

mob.pastaviva.gr

mobile-pv

0 5 7 8 Pasta viva 1c Pasta viva 2c Pasta viva 3c Pasta viva 5c Pasta viva 6c

Online χρήστες

Έχουμε 10 επισκέπτες σε σύνδεση
n

Δημοσκοπήσεις

Ποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο

Αποτελέσματα
Pasta viva 2b Pasta viva 3b pasta viva 1b pasta viva 4b pasta viva 5b pasta viva 6b pasta viva 7b pasta viva 8b pasta viva 9b
n