Αρχική arrow Συνταγές arrow Κατσικάκι με μακαρόνια

Κατσικάκι με μακαρόνια

Υλικά

- κατσίκα (ή τράγο μεγάλο σε ηλικία εμείς στην Κρήτη το λέμε “παλιό”),
ανάλογα με την ποσότητα των ατόμων που θα συνεστιαστείτε.
- μακαρόνια χοντρά (Νο 6,7)
(η ποσότητα εξαρτάται πάλι από το πόσους θα ταΐσετε)
- μπόλικο κρητικό, αλμυρό, ξερό ανθότυρο
(στην Αθήνα κάτι παρόμοιο, το πουλούσαν στα σούπερ μάρκετ
με την επωνυμία μυζήθρα, αλλά εμείς εδώ το λέμε ανθότυρο.)

Εκτέλεση

- Βράζουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει
(χωρίς να προσθέσουμε αλάτι).
- Περνάμε από σίτα το ζωμό στον οποίο έχει βράσει το κρέας μας,
για να αφαιρεθούν τυχόν κόκαλα κτλ.
- Βάζουμε το ζωμό πίσω στο μάτι και όταν βράσει,
προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια μέσα χωρίς νερό,
(μόνο στο υπέροχο αυτό αλλά και παχυντκό ζουμί).
- Βάζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα. Ρίχνουμε αρκετό τυρί.
Ρίχνουμε, αν θέλουμε, πιπέρι και πάνω πάνω προσθέτουμε
μερικές κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας όπου έβρασαν τα μακαρόνια.
Το κρέας, αν θέλουμε, το σερβίρουμε μαζί ή χωριστά.

< Προηγούμενα Επόμενα >

mob.pastaviva.gr

mobile-pv

0 5 7 8 Pasta viva 1c Pasta viva 2c Pasta viva 3c Pasta viva 5c Pasta viva 6c

Online χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες σε σύνδεση
n

Photo Gallery

Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης

Δημοσκοπήσεις

Ποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο

Αποτελέσματα
Pasta viva 2b Pasta viva 3b pasta viva 1b pasta viva 4b pasta viva 5b pasta viva 6b pasta viva 7b pasta viva 8b pasta viva 9b
n