Αρχική arrow Συνταγές arrow Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό

Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό


Υλικά

-1 κιλό χταπόδι
-1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-2 δαφνόφυλλα
-αλάτι
-πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε το χταπόδι από το μελάνι του, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μισοψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο  το κόβουμε σε κομματάκια ενώ κρατάμε το ζωμό του και το ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι  και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι ,το πιπέρι και 1 ποτήρι από το ζωμό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό περίπου 6 ποτήρια(συμπληρώνουμε με νερό εάν δεν έχει μείνει άλλος ζωμός)  και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα .

< Προηγούμενα Επόμενα >

mob.pastaviva.gr

mobile-pv

0 5 7 8 Pasta viva 1c Pasta viva 2c Pasta viva 3c Pasta viva 5c Pasta viva 6c

Online χρήστες

Έχουμε 37 επισκέπτες σε σύνδεση
n

Photo Gallery

Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Γλυφάδας Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης Εστιατόριο Δάφνης

Δημοσκοπήσεις

Ποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο

Αποτελέσματα
Pasta viva 2b Pasta viva 3b pasta viva 1b pasta viva 4b pasta viva 5b pasta viva 6b pasta viva 7b pasta viva 8b pasta viva 9b
n