Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες)
Κρέμμα γάλακτος
Τυρί parmigiano reggiano
1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους
Panceta Afumicata (μπορει να την βρείτε στον Βασιλόπουλο) αν δεν βρειτε ζητήστε να σας κόψουν ενα παχυ
κομμάτι Bacon και κοφτε το σε κυβάκια.

Βράζετε τα μακαρόνια (με λίγο αλάτι), ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι (με λίγο λάδι) βάζετε την Panceta ή το Bacon μέχρι να ψηθούν χωρίς όμως να “στεγνώσουν”, αφού γίνουν προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μεχρι να γίνει σχετικά πηχτό το μείγμα -ίσως να χρειαστούν δύο κρέμες γάλακτος- . Επίσης, προσπαθείτε να είναι αρκετά ζεστό το μείγμα οπότε το ετοιμάζετε 5 min πριν βγάλετε τα μακαρόνια.
Σε ενα πιάτο βαζετε τα αυγά (ολόκληρα ή μονο τους κρόκους) και με ενα πηρούνι τα αναμειγνύετε με το τυρί (parmigiano ή αν δεν καταφερέτε να βρείτε κάποιο παρεμφερές σκληρό τυρί).
Βγάζετε τα μακαρονια, τα ξεπλένετε, τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα με λίγο βούτηρο έως ότου να λιώσει.
Τέλος, βάζετε μες την κατσαρολα σιγά σιγά το μείγμα κρέμα – panceta και αυγό-τυρί και ανακατεύετε γρήγορα ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα δυο μείγματα.
Σκοπός είναι τα μακαρόνια καθώς και το μείγμα κρέμα γάλακτος να είναι ζεστά ώστε να ψηθεί το αυγό. Σερβίρετε με λίγο πιπέρι και ίσως κάποιο λευκό φρουτώδες κρασί.