ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
- ½ Λ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- ½ Λ. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, όχι από κύβο
- 6-8 ΕΛΙΕΣ
- ½ ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ
- ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΑΜΠΑΣΚΟ
- ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
- ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
- 4 ΜΙΚΡΕΣ ΦΕΤΕΣ ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ
- 2-3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 4 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΡΑΝΤΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το ζωμό μαζί με το χυμό ντομάτας και ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ελιές. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά για να πάρει η σούπα γεύση. Κόψτε το άσπρο ψωμί σε κύβους και ροδοκοκκινίστε τους σε καυτό λάδι. Μοιράστε τα τηγανισμένα ψωμάκια σε 4 πιάτα σούπας και ρίχτε στο κάθε πιάτο από 1 κουτ. Σούπας ζεσταμένο μπράντυ. Μ’ ένα σπίρτο βάλτε φωτιά και σβήστε την ρίχνοντας αχνιστή σούπα.