ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • ½ Λ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
  • ½ Λ. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, όχι από κύβο
  • 6-8 ΕΛΙΕΣ
  • ½ ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ
  • ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΑΜΠΑΣΚΟ
  • ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
  • ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
  • 4 ΜΙΚΡΕΣ ΦΕΤΕΣ ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ
  • 2-3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 4 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΡΑΝΤΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστάνετε το ζωμό μαζί με το χυμό ντομάτας και ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ελιές. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά για να πάρει η σούπα γεύση. Κόψτε το άσπρο ψωμί σε κύβους και ροδοκοκκινίστε τους σε καυτό λάδι. Μοιράστε τα τηγανισμένα ψωμάκια σε 4 πιάτα σούπας και ρίχτε στο κάθε πιάτο από 1 κουτ. Σούπας ζεσταμένο μπράντυ. Μ’ ένα σπίρτο βάλτε φωτιά και σβήστε την ρίχνοντας αχνιστή σούπα.